RIJSCHOOL RAYMOND JANSEN  

 


FAALANGST RIJEXAMEN

Het faalangst rijexamen, hoe gaat dat?

Naast het reguliere rijexamen kun je bij rijschool Raymond Jansen ook een speciaal faalangst rijexamen aanvragen. Dit faalangstexamen is de perfecte keuze als je bang bent dat de zenuwen jou tijdens het afrijden de baas worden. Op deze pagina vertellen we je alles wat je wilt weten over het faalangst examen


Waarom kiezen voor het faalangstexamen?

 Het halen van je rijbewijs is een spannend moment. Niet gek dus dat veel jongeren tegen het rijexamen opzien.  Maar wat als de spanning zo hoog oploopt dat je volledig blokkeert en een black-out krijgt? Of dat je zo zenuwachtig bent dat je niet meer functioneert? Dan is het verstandig om voor een faalangst rijexamen te kiezen. Dit examen is volledig ingericht om extra rust te bieden zodat jij onder prettige omstandigheden het rijexamen aflegt. Fijn, want het is zonde als jij je rijbewijs niet haalt doordat je zenuwachtig bent!


Hoe werkt het faalangstexamen?

Het faalangst rijexamen lijkt op het normale examen, maar zorgt ervoor dat jij meer op je gemak bent en even een pauze kunt nemen als de spanning te hoog oploopt. Deze zogenaamde time-out biedt jou dus de mogelijkheid om weer tot rust te komen en veilig en rustig je weg te vervolgen. Ook word je tijdens het faalangstexamen begeleid door een speciaal opgeleide examinator en is de keuze aan jou of je instructeur wel of niet meerijdt. 


           Klik op de afbeelding om te zien hoe een CBR faalangstexamen in zijn werk gaat.

 

 

Voor wie is het faalangstexamen?

Het faalangstexamen is bedoeld voor iedereen die last heeft van faalangst voor examens. Natuurlijk kijkt jouw instructeur van rijschool Raymond Jansen tijdens het lessen met je mee en zal deze het advies geven om voor dit speciale examen te kiezen als je last hebt van angst tijdens de rijlessen. We doen er tenslotte alles aan om te zorgen dat jij zo snel mogelijk je rijbewijs haalt!


Wat kost het faalangst rijexamen?

Bij rijschool Raymond Jansen betaal je voor het faalangst rijexamen € 290,-.


Rijles om rijangst te overwinnen

Naast faalangst is ook rijangst een fobie die vaker voorkomt dan je denkt. De meest voorkomende vormen van rijangst zijn angst om op de snelweg te rijden, autorijden op drukke plekken en het rijden over hoge bruggen. Ook de mate waarin je er last van hebt kan variëren van een ongemakkelijk gevoel tijdens het autorijden tot paniekaanvallen. Erg vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk. Bij rijschool Raymond Jansen word je begeleid door een ervaren instructeur die is getraind om jou te helpen om rijangst te verminderen en onder controle te krijgen. Zo leer je hoe je jouw angst overwint en op een comfortabele manier je rijbewijs te kunnen halen.

Ben je al in het bezit van een rijbewijs, maar kamp je met rijangst en onzekerheid in het verkeer? Dan is onze Zekerheidstraining een uitkomst! Neemt u gerust contact met ons op

E-mailen
Bellen
Map
Info